Giluwe - expeditie de record Altitude Expeditions Team

  • Data publicarii: 27.11.2016

Mt. Giluwe este cel mai inalt vulcan din Pacific. Este un vulcan stins care, în timpul ultimei perioade de activitate  a erupt sub gheata. Eruptii subglaciare ala vulcanilor situati la tropice sunt cunoscute numai in cazul lui Kilimanjaro si Mauna Kea. Aceasta geneza particulara si eroziunea datorate unei clime tropicale cu ploi de 2500 mm/mp anual, inghet si caderi de zapda peste altitudinea de 4000 m., au dus la formarea a  doua proeminente cu 400 m. diferenta de nivel deasupra golului alpin inconjurator: varful principal, de 4367 m., si varful de est, putin mai mic, de 4300 m. Pantele sunt acoperite de mai multe fluxuri de lava, exista mai multe conuri de zgura cu pana la 30 de metri adancime si cratere de pana la 200 m diametru.

Prima alpinista din Romania care a atins varful de 4 367 metri este Crina Coco Popescu, impreuna cu Ovidiu Popescu, conducatorul expeditiei organizate de Altitude Expeditions Team din ianuarie 2010. De atunci, din Romania, doar Dan si Alexandra Marcu au mai reusit ascensiunea Mt. Giluwe.

DOR GETA POPESCU si Ovidiu Popescu formeaza Altitude Expeditions Team pentru stabilirea unui nou record in alpinismul de altitudine in perioada 28 noiembrie - 10 decembrie 2016.

Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, rezultatul unei intregi echipe.
“Geta este un atlet si traieste ca atare: se antreneaza, mananca ce trebuie si are parte de evaluari medicale la fiecare sase luni. Totul este monitorizat pentru ca altfel n-ar reusi sa faca ceea ce face si, mai ales, sa obtina aceste rezultate. Forma sportiva exemplara, planificarea clara a ascensiunilor, etapa riguroasa de antrenamente, modul eficient in care se face aclimatizarea si vremea favorabila, toate sunt aspecte de care depind reusitele ei. Insa de multe ori, partea cea mai grea in realizarea unei expeditii este gasirea sprijinului financiar. Nu poti spune simplu “Maine plec in Ocenia si gata, te si sui in avion.” a precizat Ovidiu Popescu, tatal Getei si unul dintre cei mai experimentati ghizi in alpinismul de altitudine.

Pentru performanta sportiva de exceptie, pentru expeditia de record mondial din Mt. Giluwe, sportiva romanca Dor Geta Popescu are sustinerea sponsorilor si partenirilor. Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, un “Produs in Romania”, organizate de Altitude Expeditions Team si sponsorizate de brandurile Mures SRL, Dinamic ’92, BRAVO Europa, Strindberg.ro - professional sportswear, Redis Nutritie, Celadrin – pentru ca iubesti miscarea, Federatia Romana de Alpinism si Escalada si Circuitul 7 Munti din Gradina CarpatilorAlte stiriEvenimente


Oferte expeditii


Xander Advertising