Iran - mt. Damavand – 5671 m

  • Perioada: 21.06.2017 - 30.06.2017 (10 zile)
  • Pret: 830 euro · Tara: Iran

 

Expeditia Romana 2014 in Iran - Damavand, Sabalan    

 Film: Coco Popescu, Iran - Damavand, Alam Kooh

Damavand (5671 m) este cel mai inalt vulcan al Asiei fiind parte din Circuitul Seven Volcanoes Damavand (Kuh-e Damavand) este cel mai înalt munte din  Orientul Mijlociu si este situat în provincia Mazandaran, în apropiere de coasta de sud a Mării Caspice, aproximativ 80 de km de capitala Teheran în munţi Elborz.

Este un vulcan inactive si  joacă un rol important în spiritualitatea Iraniana fegat de legenda patriotică despre arcaşii Arashi, lupta si rezistenta iranienilor.
In zona varfului sunt cratere secundare cu emanatii de sulf spectaculoase, iar craterul principal, acoperit tot timpul anului cu zapada, are circumferinta de 450 m. si poate fi parcurs, oferind puncte de vizibilitate asupra rutelor de acces de pe toti versantii si o deosebita panorama asupra imprejurimilor.

                                                                       Inscrieri AICI
                         Contact: 0722 369 965 - Ovidiu Popescu ; alti_tudine@yahoo.com

Pretul include:

-transport aeroport – hotel si retur
-cazare cu mic dejun inclus Tehran
-transport pentru tura de aclimatizare In afara orasului si retur
-transport la baza muntelui Damavand si retur
-permis de ascensiune pe Damavand
-transportul bagajelor cu magari

- 2 nopti cazare la refugiu
-ghid al Clubului Montan Altitudine pe tot parcursul expeditiei
-mancare pe munte

Pretul nu include:

- -biletele de avion si taxele de aeroport
-echipamentul individual
-cheltuielile pentru obtinerea vizei, asigurarea medicala
-cheltuieli personale (bauturi,  convorbiri telefonice, internet)

Acte necesare calatoriei : pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la data sosirii in Iran, viza Iran ( asiatam obtinerea vizei, trebuie indeplinite conditiile impuse de partea iraniana).

Program:

Ziua1: Sosire la Imam Khomeini International Airport  Tehran .Transfer  hotel , acomodare si cunoastere partea veche, zona bazarului; acina.

Ziua 2: Mic dejun, transfer in partea de nord a orasului, tura de aclimatizare pana la 4200m.cu odihna la altitudine, cina, la coborare, in zona traditionala de agrement.

Ziua 3:Mic dejun, transfer la  Goosfandsara (3000 m) – tabara de baza pe ruta sudica a mt. Damavand. Pranz in localitatea Reineh, transfer masina de terten la Goosfandsara, tura de 2 ore de aclimatizare, cina si dormit la cort

Ziua 4: Mic dejun, incarcat bagajele pe magari, trek la Bargah Sevom (4200 m) - 3-4 ore, pranz, tura de aclimatizare 2 ore, cina si dormit la refugiu sau la  cort

Ziua 5: Zi de aclimatizare - Mic dejun, trek la cascada de ghiata (4900 m) si coborare la  Bargah Sevom (4200 m); cina si dormit la refugiu sau la  cort

Ziua 6: Ziua de varf -  Plecare in jur de ora 3 dimineata, ascensiunea 5 – 7 ore, coborare 3 – 4 inpoi la  Bargah Sevom; pranz, cina dormit la refugiu sau la  cort

Ziua 7: Mic dejun, incarcare bagaje pe magari, coborare, transfer Tehran ,scurta vizita, suveniruri, cina. In cazul in care nu s-a reusit varful in ziua precedenta, vreme urata, se incearca a doua oara varful si se accelereaza etapele urmatoare astfel incat cina sa fie in Teheran.

Ziua 8: Mic dejun,  transfer la Imam Khomeini International Airport  Tehran

Cunoscuta ca rua normala, ruta pe versantul sudic este cea mai utilizata in ascensiunea mt. Damavand. Tabara de baza a acestei rute este Goosfandsara (3000 m) situate la 20 Km de localitatea Reineh unde sa ajunge in 3 – 4 ore din Teheran pe directia Haraz. Pe ruta sudica sunt doua locuri de camparea; la 3000-m (Goosfand sara) si la  4200-m (Bargah sevom). Intre ele bagajele sunt carate de magari, la 4200m fiind si doua refugii unde se poate dormi, nu se fac rezervari, depinde de gradul momentan de ocupare.
Ziua de varf incepe la 3 dimineata si, dupa 5-7 ore se atinge varful, coborarea pana la Bargah Sevom (4200 m)  durand 3-4 ore.

Termene de inscriere si plata

Iran - mt. Damavand – 5671 m ( atentie! – in pret nu intra biletul de avion, daca doriti o corelare a transportului si, eventual un pret/ruta mai bun(a), inscrierea cat mai devreme este un avantaj)
Iran - mt. Damavand – 5671 m

Perioada: 23.06.2017 - 02.07.2017 (10 zile)
Pret: 830 euro · Tara: Iran

Limita de inscriere 20 MARTIE 2017, avans 400 euro
Rest plata pana pe 20 MAI 2017

Echipament individual :

-geanta carat echipament 80l
-rucsac mic pentru ziua de varf
-coltari cu kit de reparatie/reglare
-bete telescopice
-bocanci usori
-bocanci de altitudine
-parazapezi
-sosete groase
-caciula polar sau lana,
-ochelari de soare cu protectii laterale
- manusi polar/lana
-supramanusi impermeabile
-jacheta polar groasa
-bluza de corp cu maneca lunga, polar jacheta polar medie
-canadiana impermeabila Gore-Tex
-bluza subtire cu maneca lunga
- pantaloni colanti
-suprapantaloni cu fermoare laterale, impermeabili
-crema de soare (pentru ghetar, cu filtru UV50)
-balsam pentru buze
-ochelari de skiAlte oferte expeditiiNoutati


Xander Advertising