Rusia 2009 - Elbrus 5642m

Destinatie:

Rusia, masivul Caucaz.

Obiectiv:

vf. Elbrus 5642m, cel mai inalt varf si cel mai inalt vulcan al Europei, face parte din Circuitul 7 Summits al celor mai inalte varfuri si Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent;

Participanti: Radu Teodorescu, Crina Coco Popescu, Calin Vrabie
Conducatorul expeditiei: Ovidiu Popescu

Perioada:

19 iulie - 3 august 2009

Rezultat:

vf. Elbrus 5642m, pe o ruta clasica - ating varful Crina Coco Popescu si Ovidiu Popescu

Crina Coco Popescu (14 ani) descrie ascensiunea pe Elbuus

"Incep sa va spun expeditia Clubului Montan Altitudine "CAUCAZ 2009 - vf. ELBRUS 5642 m" 4-19 iulie 2009" in care am mers cu Radu Teodoresu, Calin Vrabie si cu Ovidiu.

     Am mers la aclimatizare pe o vale de unde nu vedeam Elbrusu'. Am urcat pe un varf de 4000m, dormind o noapte la 3600m sa fim siguri ca santem aclimatizati. Dupa ce am coborat de la aclimatizare, a doua zi, am plecat spre munte.

      Eram curioasa cum e si nu am fost surprinsa sa mi se para foarte greu la prima vedere dar, cum m-am uitat mai bine si am si ajuns in tabara de baza, mi-a fost mult mai clar ca pot sa-l fac. Am auzit ca se strica vremea si am plecat in noaptea aia spre varf, desi planuisem sa mai stam inca o zi-doua in tabara de baza. Cand am ajuns pe varf era o ceata nasoala si nu am fi putut sa vedem mare lucru daca nu s-ar fi spart doua minute sa ne arate muntii din jur. Am ajuns in tabara de baza chiar cand ceilalti se trezisera si incepeau sa isi faca ceaiurile si sa se pregateasca sa mearga in tura de aclimatizare.
 

     A doua zi au incercat si ceilalti sa faca varful dar mai mult de jumate s-au intors. Deja a treia zi am coborat de pe munte, am mers inapoi in tabara de pe valea aceea si am sarbatorit, unii ca i-au dat varful; ceilalti, ca au incercat sa il faca. Nu am vrut sa plecam urmatoarea zi din tabara ca aveam avionul o zi mai tarziu asa ca am mai facut o tura prin zona.
 

     Am plecat intr-un oras de langa Minerali Vody unde am vazut si noi cum e lumea in zona apoi am plecat spre casa , avand in fata in zbor lung cu avionul si o escala de o noapte in Moscova
Oferte expeditii


Noutati


Xander Advertising