Ojos del Salado – 6893 m., Chile

  • Perioada: 10.12.2017 - 27.12.2017

Pentru inscrierea la acest eveniment completati formularul pe pagina de Evenimente.

Deșertul Atacama este cel mai arid deșert, din lume, precipitațiile fiind de 1,8 mm la 10 ani. El se află situat pe coasta de nord vest sudamericană în nordul statului Chile limitat la vest de coasta Pacificului, la nord de Peru și la est de Bolivia și Argentina.

     In regiuni din Atacama aflate la o altitudine medie de 3000m solul a fost comparat cu cel de pe Marte si,atorită aspectului său a fost folosit ca locatie de filmare pentru scenele de pe Marte, mai ales în serialul de televiziune Space Odyssey: Voyage to the Planets .
În 2003, o echipa de cercetatori a publicat un raport în revista de știință cu denumirea "Marte-ca Solurile din deșertul Atacama, Chile, și limită chimică a vieții microbiene", în care au dubluri testele utilizate de către Viking 1 și Viking 2 pe Marte pentru  detectarea formelor de viață, și au fost în imposibilitatea de a detecta orice semne în solul deșertuuil Atacama. Regiunea este unica pe Pamant, in acest sens, si este folosit de NASA pentru  testarea aparatelor si  instrumentelor pentru viitoarele misiuni pe Marte.

     Cu 6891 de metri altitudine, Ojos Del Salado este cel mai inalt vulcan de pe planeta, si al doilea munte, ca inaltime, din America , dupa Aconcagua – 6962m..Este granite naturala intre Chile si Argentina, in Munţii Anzi din Los Gama şi este înconjurat de lagune cu apa sarata si munti vulcanici de peste 6000m.

     Prima ascensiune a fost făcută în 1937 de către Alfred Jan Szczepański și Wojsznis justyn , membri ai unei  expediții poloneze.
     Recordul mondial de varsa este detinut de Dor Geta Popescu, sportiva Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, care la varsta de 12 ani si cinci luni, pe 8 decembrie 2015, a atins varful ca membra Altitude Expeditions Team

Crina Coco Popescu , la 28 decembrie 2008 devine, la 13 ani si 25 de zile, cea mai tanara alpinista din lume, la acel moment, pe Ojos del Salado, intr-o expeditie organizata de Altitude Expeditions Team

Recordul mondial de varsa este detinut de Dor Geta Popescu, sportiva Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, care la varsta de 12 ani si cinci luni, pe 8 decembrie 2015, a atins varful ca membra Altitude Expeditions Team

Termene de inscriere si plata

Chile - Desertul Atacama - Ojos del Salado – 6893 m. ( atentie! – in pret nu intra transportul  pana la/de la Copiapo, daca doriti o corelare a transportului si, eventual un pret mai bun, inscrierea cat mai devreme este un avantaj)
Perioada: 12 - 27 decembrie 2017 (16 zile) din si in Copiapo

Pret: 2200 euro • Tara: Chile
Limita de inscriere 1 septembrie 2017, avans 800 euro la inscriere
Rest plata pana pe 15 noiembrie 2017

Programul detaliat AICI.

Contact: 0722 369 965 - Ovidiu Popescu ; alti_tudine@yahoo.comCalendar evenimente


Alte evenimenteStiri


Oferte expeditii


Xander Advertising